További cikkeink a témában

Kalóriadeficites étrend

5 dolog, ami hat az immunrendszerre menopauza alatt I Immunerősítési praktikák I Almapapi Életmód50+

A gyors diéták nem működnek - ez nem jelenti azt, hogy nem lehet velük fogyni, mert lehet. Csakhogy a gyors diétákkal leadott kilók mind visszajönnek.

kalóriadeficites étrend

Ezt nevezik jojóeffektusnak. Ahhoz, hogy tartósan és sikeresen csökkenthesd a súlyodat, kalóriadeficites étrend elkerülhesd a jojózást, egy másik megközelítésre van szükség. Mi is maga a jojóeffektus?

kalóriadeficites étrend

Ez alatt a gyors fogyás utáni gyors visszahízást értjük, amelynek egyfelől az az oka, hogy a célsúly elérése után a diétázó visszaáll a korábbi kalóriadeficites étrend, másfelől az, hogy az extrém kalóriamegszorítás miatt a szervezet "éhező módba kapcsol", vagyis úgy érzékeli, hogy nem kap elég tápanyagot, ezért kalóriadeficites étrend bevitt ételből többet raktároz el zsír formájában, és lelassítja az anyagcserét.

Ha emellett a fogyókúrázó visszatér a korábbi étkezési szokásaihoz, amelyek miatt meghízott, könnyű megérteni, hogy lehet, hogy minden leadott kiló pillanatok alatt visszajön, sőt, a hízás még annál is tovább folytatódik. Hogy lehet kiküszöbölni a jojózást? A tartós fogyás alapja a kalóriadeficit, de nem mindegy, hogy mennyi kalóriadeficit.

A szálkásító étrend összeállítása

Az egészséges fogyás mértéke heti fél-1 kiló, ha ennél gyorsabban megy le az extra súly, akkor szinte elkerülhetetlen a jojózás. Ehhez hetinapi kalóriányi deficitre van szükség, ezt azonban nem mind az étkezésből kell fedezned.

 • Hatályos:
 • Könnyű rutin gyorsan fogyni
 • De vajon min alapul és pontosan mit jelent?
 • Nem megy a fogyás? Számoljunk!
 • A dietetikus válaszol — Minden ember rendelkezik egy úgynevezett alapanyagcserével, ami a belső szerveknek szükséges ahhoz, hogy fenntartsák magukat, hogy jól működjenek.
 • Fogyás fiatal felnőttek

Sőt, az a legideálisabb, ha nagyjából az egyharmadát mozgásból állod. Az viszont már ezekből az arányokból is látszik, hogy bár a mozgás tagadhatatlanul fontos az anyagcsere rendes működéséhez és a vércukorszint rendben tartásához, a fogyás sikere a táplálkozáson áll vagy bukik.

kalóriadeficites étrend

Hiszen ha előáll a kalóriadeficit, a súly akkor is elindul lefelé, ha az ember meg sem mozdul hozzá. Ez alapján sokan gondolják azt, hogy egy kicsit jobban meghúzzák a napi kalóriabevitelt - nem sokkal, tényleg csak egy kicsit!

Ne dőljünk be a divatdiétáknak!

A szigorú diéta azonban ritkán hoz tartós eredményt, és az önfegyelmen alapuló fogyókúrás gondolkodás nagyon rossz mintákat ültet el az agyban. Ha szigorú fegyelmet igényel, hogy ne együnk, akkor az étel nyilván valami olyan dolog, amire szörnyen vágyunk, mégsem kaphatjuk meg, innen pedig egyenes az út az ételfüggőség és az étkezési zavarok világába.

A tartós fogyáshoz elengedhetetlen, hogy az ember átprogramozza az agyát, és reálisan közelítse meg a fogyást, ne akarjon többet és gyorsabban fogyni, mint az egészséges, és akkor könnyen elkerülheti a jojózást.

 1. A szálkásító étrend
 2. Nem kell bűvészkedni a fogyáshoz
 3. Nem kell bűvészkedni a fogyáshoz Táfelspicc
 4. Пауза оказалась столь длинна, что ему пришлось повторить вопрос.
 5. Karcsúsító tartályok a TV n látott módon
 6. Fogyókúrás levesek
 7. Leghamarabb lefogyni

Ebben a hozzáállásváltásban segít például az intuitív étkezés is, melynek egyik alapelve éppen az, hogy el kell utasítani a fogyókúrás mentalitást, hiszen ami tilos, arra csak jobban vágyunk, helyette ésszerű, új étrendet kell kialakítani.